Da jeg var i Oslo før jeg dro hit drakk jeg en vin. En spansk hvitvin. Da jeg åpna og lukta på den tenkte jeg: "Øy, denne var kanskje litt vel søt". Jeg hadde valgt den ut på polet fordi den ikke hadde så mye sødme, så jeg ble litt overraska. Men så smakte jeg. Oioi, det var en sær smaktsopplevelse, den var tørr, den var kjempefruktig og smaksrik, men den var tørr. Det var nok en veldig typisk spansk vin, egentlig. Rødvinene er kjempefyldige, uten å være tunge, og hvitvinene er smaksrike, uten å være for søte. Det er i hvert fall mitt inntrykk.
(Dette var en litt skummel post å skrive. Dette er min første post om vin. Jeg får litt prestasjonsangst, for det finnes så mange der ute som har så mye mer peiling enn meg. Men målet mitt er jo å få skikkelig peiling på vin, og et sted må man vel starte. Jeg har lest masse nå. Jeg har jo vinbibelen min på 800 sider, men jeg må nok på vinsmaking snart. Du får liksom ikke helt utvikla vinsmakssansen av å lukte på de boksidene)
Oi, ja, sorry, vinen heter Marques de Riscal. Finnes forøvrig i en flott rødvin også.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment