Thursday, February 21, 2008
Surret okse
Noen ganger er det godt å være til. Her om dagen laget jeg meg skikkelig god middag. Jeg hadde kjøpt en tynn storfebiff, og sto å lurte litt på hva jeg skulle finne på med den. Noe spennede måtte jeg jo gjøre. Jeg bestemte meg for å kjøre surra oksa. En rett komponert for anledningen. Og du, og du, jeg angra ikke på det. Jeg marinerte den i olje, soyasaus, brandy og chilli først. Den fikk trekke til seg de deilige smakene i kjøleskapet en stund. Mmmm! Så smørte jeg på en blanding av løk, gulrot, squash (eller skvåsj, som språkrådet ville likt), med tomatpuré som jevner. Jeg kutta grønnsakene i bittesmå biter, så ikke oksen min skulle bli så vanskelig å surre. For å virkelig bringe ut smakene fresa jeg grønnsakene i litt olje i en gryte før jeg tok opp i tomatpuré og lot det boble litt. Jeg er så dårlig på å huske hvilke krydder jeg bruker, jeg tar litt her og litt der. Men urtekrydder, oregano og basilikum burde funke. Når jeg skulle smøre på blandingen brukte jeg en fiskespade for å hente opp grønnsakene fra tomatsausen. Ren tomatpuré har en veldig intens smak og dessuten ville alt bare rent ut av den stakkars oksen likevel. Jeg surret oksen i tråd og stekte den først på alle sider i pannen. (Dette gjør man for å sikre at ikke saftene renner ut) Planen var å steke den i ovnen en stund etterpå, men den trengte ikke lang tid inni der, for den skal jo være rosa inni, spør du meg.
Som tilbehør kjørte jeg grønnsaker (tomat, løk, skvåsj) bakt i ovnen. Jeg helte over restene av tomatsausen og krydra bare helt enkelt med pepper og urtekrydder. Jeg brukte åpen løsning uten aluminumsfolie over, for at det skulle gå fortere, men begge deler går an. I dette tilfellet sikrer tomatsausen nok fuktighet så det ikke tørker ut uten innpakning.
Hurramegrundt, nå kan jo faktisk du lage denne retten også!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Mmmm.. Det hørtes sannelig godt ut! Er på tide at du lager et måltid til meg også snart..:)
Anita
Ja, det er bare å hive seg på flyet, så skal jeg lage all den maten du vil ha:)
Post a Comment